Alfajores, Ihana argentiinalainen leivos!

Alfajores, Ihana argentiinalainen leivos!


No tässä on se, mitä lupasin! Alfajores resepti! Miksi? Siksi, koska Alfajoret on pikkuleipiä, joita argentiinalaiset rakastavat! Yritän selittää, mitä ne ovat antaakseni sinulle käsityksen. Se on kuin voileipä, mutta makea. Yksi keksi päällä, toinen pohjalla ja dulce de

Paola näyttä Alfajores

 

Alfajores on hyvin tyypillinen leivos Argentiinassa ja niitä on jokaiseen makuun! Tarjolla on suklaaseen kastettua, valko- tai maitosuklaalla, maissitaikinasta, dulce de lechellä ja hedelmähillolla.

Kokeilkaa tätä ihanaa reseptiä, joka on Cordoban provinssi. Tietysti jokaiselle alueelta löytyy erilaisia alfajoreja!

Ne on erittäin hyviä ja helppoja valmistaa. Täytteeksi tarvitset dulce de lecheä, ja jos sitä ei löydy, voit käyttää kondensoitua maitoa (lukee dulce de leche) joita löytyy supermarketeista.
Toivottavasti maistuu!

Tarvitset:

300 g jauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl tomusokeria
ripaus suolaa

1 tl raastettua sitruunan kuorta
150 g voita

2 keltuaista

5 rkl maitoa

300 g dulce de lecheä

 

Sokerihaude
480 g tomusokeria

1/3 kuppi kuumaa vettä

1 tl sitruunamehua

Sekoita kaikki kolme ainesosaa. Jos haude on liian paksu, voit lisätä vettä. Jos se on liian nestemäistä, lisää sokeria. Sen pitäisi olla niin kuin kevyt kermaa.

Taikina:

Sekoita jauhot, sokeri, suola ja sitruunan kuoren raaste. Lisää voi ja sekoita hyvin. Lisää keltuaiset ja maito ja vaivaa kunnes saat hyvän taikinan. Jätä se 15 minuutiksi lepäämään.

Venytä taikina hyvin ohueksi (2 mm) ja leikkaa pyöreäksi, jonka halkaisija on 6-7 cm. Asete ne uunipellille ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Kun ne ovat jäähtyneet, laita niitä 3-4 päällekkäin lisäämällä dulce de lecheä väliin. Pyöritä ne kokonaan sokerihauteessa.

 

Takaisin blogiin