Meistä

Mami alias Paola on kotoisin San Salvador de Jujuysta, Pohjois-Argentiinasta, missä on todella kiinnostava ja uniikki kulttuuri sekä maisemat jotka vaihtelevat korkeasta vuoristosta tiheään viidakkoon.
El Norte syntyi halusta ja tarpeesta tuoda Pohjois-Argentiina lähemmäksi sekä tahdosta tukea konkreettisesti paikallista kulttuuria ja pieniä perheyrityksiä. 
Pohjois-Argentiinan asukkaat hyödyntävät luonnonmateriaaleja kuten laaman ja lampaankuituja. Kangaspuilla ja vanhojen käsityötekniikoiden avulla syntyy perinteisiä ponchoja ja barrakaaneja. Nämä sekä nahasta valmistetut tuotteet ovat osa paikallista taloutta.
El Norten kautta haluamme yhdistää kahden maailman pohjoiset osat. Tiedämme, että Pohjois-Argentiinassa valmistetut hyödylliset tuotteet ja kestävät materiaalit ovat hyödyllisiä täällä Suomessa.

Arvostamme kauniita ja hyödyllisiä asioita, joissa näkyy käden taidot ja kestävä kehitys.
Me, Mami & Majuri olemme unelmoineet El Norte -konseptista muutaman vuoden ajan. Vuonna 2021, keskellä pandemiaa, uskalsimme toteuttaa unelmamme ja silloin syntyi suomalainen yritys El Norte.
Yrityksemme edistää ja tukee pientuottajien ja yritykset jotka keskittyy alkuperäänsä materiaaleissaan ja käsityössään.
Arvostamme yrityksiä, jotka kunnioittavat alkuperäis tuottajien työoloja ja jotka tekevät kestäviä tuotteita.

Kun ostat meiltä tuotteita teet vastuullisen ostoksen. El Norte tuotteet ovat kauniita, hyödyllisiä ja hyvin tehtyjä.
Paola & Ville
Mami & Majuri
Näin syntyi El Norte -logo
El Norte tarkoittaa pohjoista ja logossa halusimme tuoda esiin elementtejä Pohjois-Argentiinasta Inka-kuviona, Suomesta E-kirjain muistuttaen suomalaista rikkakasvia ja pohjoista viikinkikulttuuria, mikä näkyy N-kirjaimessa samalla muodostaen ylöspäin osoittavan nuolen kuten kompassissa.